Giocoso

Zangeressen in hun twintiger en dertiger jaren | Modern klassiek repertoire | gaan het liefst naar korenfestivals! | Tweevoudig Europees Kampioen Choir Games in Zweden 2019 | 3e prijs tijdens CantaRode Internationaal Koorfestival 2022

Over het koor en dirigent

Agenda

Dit heb je gemist

Giocoso

Giocoso

Van logopedie tot orthopedagogiek en van textielontwerp tot journalistiek; de meiden van Giocoso hebben allemaal zo hun eigen interesses en achtergrond. Iedere week reizen de twintig jonge dames vanuit alle windstreken naar hun thuisbasis Weert om bezig te kunnen zijn met hun gezamenlijke passie: zingen. Onder leiding van dirigente Rita Scheffers brengen de zangeressen in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar voornamelijk (licht) klassieke muziek ten gehore. En het koor blijft niet ongemerkt in de korenwereld. Zowel nationaal als internationaal zingt Giocoso op topniveau. De meest opvallende prestatie van Giocoso is de recente deelname aan de European Choir Games en de Grand Prix of Nations te Gothenburg (Zweden). De dames werden in augustus 2019 in twee categorie├źn Europees Kampioen en namen maar liefst vier gouden medailles (notering boven 85 uit 100 punten) mee terug naar Nederland.

Rita Scheffers

Rita Scheffers (1961) studeerde hoofdvak piano, kerkmuziek (orgel en directie) en orgel aan het Conservatorium in Maastricht bij o.a. Jan Raas, Jean Wolfs en Frans van Beveren. D.m.v. workshops en masterclasses bij o.a. Sylvere van Lieshout en Marijke van Klaveren legde zij zich toe op het fenomeen kinderkoorzang. Naast haar werkzaamheden als piano-en orgeldocente aan het RICK in Weert is zij ook dirigente van diverse jeugd- en vrouwenkoren in deze regio. Met deze koren, o.a. Giocoso en vocaal ensemble Genti uit Weert behaalde zij de afgelopen jaren diverse prijzen op nationale en internationale festivals. Met een aantal van haar jongerenkoren maakte zij een aantal avondvullende theatershows.