Welkom bij

Jeugdkoor Equal Voices

Het Jeugdkoor Equal Voices is een jeugdkoor voor jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar uit Weert en omstreken. Voor de jongens en meiden van 14 tot 18 jaar is er Vocal Group Equal Voices. We zingen een zo veelzijdig mogelijk repertoire.

Over het koor

Over het koor

Ons repertoire

We zingen meerstemmige “klassieke” kinderkoormuziek in allerlei talen. Niet alleen in het Nederlands maar ook in oa. Fins en Japans. Daarnaast zingen we ook liedjes uit musicals o.a. Annie, Junglebook, The Lion King en ga zo maar door!

Concerten, festivals en concoursen

We geven concerten en doen mee aan festivals en concoursen. Dit alles willen we doen op een zo hoog mogelijk niveau, daarom besteden we tijdens de repetities aandacht aan stemvorming en worden de kinderen gestimuleerd om een instrument te bespelen.

Repetities

Het jeugdkoor repeteert iedere vrijdag in het RICK in Weert.

Vocal Group Equal Voices, de groep van 14-18 jaar, oefent van 15.15 uur tot 16 uur. De kinderen van 8 tot en met 13 jaar repeteren daarna, van 16 uur tot 16.45 uur. Kom gerust eens een kijkje nemen!

Geschiedenis

Het Jeugdkoor Groenewoud werd opgericht in 1984 aanvankelijk als kerkkoor om de gezinsmissen op te luisteren. Na sluiting van de kerk,10 jaar geleden, werd het koor steeds meer een profaan koor, dat alleen bij speciale gelegenheden in de kerk een viering opluistert.

In de loop van de jaren heeft het jeugdkoor diverse avondvullende musicals opgevoerd in het Munttheater in Weert en haar medewerking verleend aan diverse opera’s. In 2006 deden ze voor de eerste keer mee aan het Limburgs korenfestival en behaalden hier een 2e prijs. In 2008 behaalden ze een 1ste prijs, en mochten zodoende meedoen aan de halve finale van het NKF op 29 mei 2010.

Een van de hoogtepunten is het jaarlijks terugkerend koorkamp dat door de oudste jongens en meisjes mee wordt georganiseerd.