Jeugdkoor Equal Voices

Het Jeugdkoor Equal Voices is voor jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar uit Weert en omstreken. Voor de jongens en meiden van 13 tot en met 20 jaar is er het Junior Popkoor Equal Voices.

Over het koor

Agenda

Wil je een optreden van ons bijwonen? Hou onze agenda in de gaten!

Over Jeugdkoor Equal Voices

Ons repertoire

Het jeugdkoor zingt kinderkoormuziek in allerlei talen. Niet alleen in het Nederlands of Engels maar ook in o.a. Fins en Japans. Daarnaast zingen ze ook liedjes uit musicals of films zoals Annie, Junglebook en the Sound of Music .

Concerten, festivals en concoursen

We geven concerten en doen mee aan festivals en concoursen. Dit alles willen we doen op een zo hoog mogelijk niveau, daarom besteden we tijdens de repetities aandacht aan stemvorming en worden de kinderen gestimuleerd om een instrument te bespelen.

Repetities

Het jeugdkoor Equal Voices is weer gestart op 18 maart 2022!

We zijn toen begonnen met een Disneyproject voor kinderen vanaf groep 3. Na de zomervakantie 2022 is het koor verdergegaan met nieuwe leuke liedjes en projecten.

Hou je van zingen, dansen en optreden, zing dan  mee met liedjes uit o.a the Sound of Music, Mary Poppins of the Lion King.

We repeteren vanaf 18 maart op vrijdag van 16.15 tot 17.00 uur in Gemeenschapshuis Groenewoud, Kesselstraat, in Weert.

Als je mee wilt doen en in groep 3 t/m 8 zit, stuur ons dan een berichtje!

Info: [email protected]

Zanglessen en vocal coaching

Voor de kinderen die dit willen bestaat de mogelijkheid om extra zanglessen, of vocal coaching, te volgen. Deze lessen worden gesubsidieerd door het koor en gegeven door docenten van het RICK.

Geschiedenis

Het Jeugdkoor Groenewoud werd opgericht door Rita Scheffers  in 1984. Aanvankelijk als kerkkoor om de gezinsmissen op te luisteren. Na sluiting van de kerk  werd het koor steeds meer een profaan koor, dat alleen bij speciale gelegenheden in de kerk een viering opluistert.

In de loop van de jaren heeft het Jeugdkoor verschillende avondvullende musicals opgevoerd in het Munttheater in Weert en medewerking verleend aan diverse opera’s. Ook hebben we gezongen tijdens Promsconcerten in de regio en samengewerkt met o.a. Gé Reinders en Margriet Eshuis.

Het koor was meerdere keren  prijswinnaar bij o.a het Limburgs (kinder)korenfestival en finalist van het NKF.

Vanaf 2021 is de naam Jeugdkoor Groenewoud veranderd in Jeugdkoor Equal voices en bestaat het koor uit 2 leeftijdsgroepen.

De jongste groep, 6 t/m 12 jaar, gaat verder onder de naam Jeugdkoor Equal voices;

De oudste groep, 13 t/m 20 jaar, onder de naam Junior popkoor Equal voices.

 

Dirigente

Janneke van Reenen

Janneke van Reenen (1998) studeerde docent muziek aan het Conservatorium in Maastricht met o.a. de vakken zang, gitaar, piano en koordirectie. Al van jongs af aan zingt ze zelf in diverse koren en met die passie staat ze nu zelf als dirigente voor dit kinderkoor.