Welkom bij

Jeugdkoor Equal Voices

Het Jeugdkoor Equal Voices is voor jongens en meisjes van 8 tm 12 jaar uit Weert en omstreken. Voor de jongens en meiden van 13 tot en met 20 jaar is er het Junior Popkoor Equal Voices.

Over het koor

Over het koor

Ons repertoire

We zingen meerstemmige “klassieke” kinderkoormuziek in allerlei talen. Niet alleen in het Nederlands maar ook in oa. Fins en Japans. Daarnaast zingen we ook liedjes uit musicals o.a. Annie, Junglebook, The Lion King en ga zo maar door!

Concerten, festivals en concoursen

We geven concerten en doen mee aan festivals en concoursen. Dit alles willen we doen op een zo hoog mogelijk niveau, daarom besteden we tijdens de repetities aandacht aan stemvorming en worden de kinderen gestimuleerd om een instrument te bespelen.

Repetities

Het jeugdkoor Equal Voices start weer bij voldoende aanmeldingen.

We willen het binnenkort weer opbouwen, dus als je tussen de 8 en 12 jaar bent, en je hebt interesse om te komen zingen, stuur ons dan een berichtje!

Geschiedenis

Het Jeugdkoor Groenewoud werd opgericht in 1984 aanvankelijk als kerkkoor om de gezinsmissen op te luisteren. Na sluiting van de kerk,10 jaar geleden, werd het koor steeds meer een profaan koor, dat alleen bij speciale gelegenheden in de kerk een viering opluistert.

In de loop van de jaren heeft het jeugdkoor diverse avondvullende musicals opgevoerd in het Munttheater in Weert en haar medewerking verleend aan diverse opera’s. In 2006 deden ze voor de eerste keer mee aan het Limburgs korenfestival en behaalden hier een 2e prijs. In 2008 behaalden ze een 1ste prijs, en mochten zodoende meedoen aan de halve finale van het NKF op 29 mei 2010.

Een van de hoogtepunten is het jaarlijks terugkerend koorkamp dat door de oudste jongens en meisjes mee wordt georganiseerd.