Junior Popkoor Equal Voices

Het Junior Popkoor Equal Voices is voor jongens en meiden van 13 tm 20 jaar.

Over het koor

Agenda

Wil je een optreden van ons bijwonen? Hou onze agenda in de gaten!

Over het koor

Ons repertoire

Het  repertoire van Junior Popkoor Equal voices bestaat vooral uit meerstemmige liedjes uit musicals, films en natuurlijk popmuziek.

Concerten, festivals en concoursen

We geven concerten en doen mee aan festivals en concoursen. Dit alles willen we doen op een zo hoog mogelijk niveau, daarom besteden we tijdens de repetities aandacht aan stemvorming en worden de kinderen gestimuleerd om een instrument te bespelen.

Zanglessen en vocal coaching

Voor de kinderen die dit willen bestaat de mogelijkheid om extra zanglessen, of vocal coaching, te volgen. Deze lessen worden gesubsidieerd door het koor en gegeven door docenten van het RICK.

Repetitie

We repeteren op vrijdagmiddag in het gemeenschapshuis  Groenewoud aan de Kesselstraat in Weert, van 16.30 tot 17.15 uur.

Geschiedenis

Het Jeugdkoor Groenewoud werd opgericht door Rita Scheffers  in 1984. Aanvankelijk als kerkkoor om de gezinsmissen op te luisteren. Na sluiting van de kerk  werd het koor steeds meer een profaan koor, dat alleen bij speciale gelegenheden in de kerk een viering opluistert.

In de loop van de jaren heeft het Jeugdkoor verschillende avondvullende musicals opgevoerd in het Munttheater in Weert en haar medewerking verleend aan diverse opera’s. Ook hebben we gezongen tijdens Promsconcerten in de regio en samengewerkt met o.a. Gé Reinders en Margriet Eshuis.

Het koor was meerdere keren  prijswinnaar bij o.a. het Limburgs (kinder)korenfestival en finalist van het NKF.

Vanaf 2021 is de naam Jeugdkoor Groenewoud veranderd in Jeugdkoor Equal voices en bestaat het koor uit 2 leeftijdsgroepen.

De jongste groep, 8 t/m 12 jaar, gaat verder onder de naam Jeugdkoor Equal voices;

De oudste groep, 13 t/m 20 jaar, onder de naam Junior popkoor Equal voices.