SevenFifteen

SevenFifteen bestaat uit dames en heren tussen de 20 en de 35 jaar die plezier hebben in het zingen van verschillende muziek, zoals eigentijdse (voornamelijk Engelstalige) muziek uit musicals, de popmuziek, maar ook muziek met jazz of klassieke invloeden.

Over ons koor Word vriend!

Agenda

Wil je een optreden van ons bijwonen? Hou onze agenda in de gaten!

Dit heb je gemist:

Over SevenFifteen

SevenFifteen is een jongerenkoor dat bestaat uit dames en heren tussen de 20 en de 35 jaar die plezier hebben in het zingen van verschillende muziek, zoals eigentijdse (voornamelijk Engelstalige) muziek uit musicals, de popmuziek, maar ook muziek met jazz of klassieke invloeden. Niet alleen de muziek is belangrijk, ook het gezellige samenzijn binnen een leuke groep jongeren maakt samen zingen zo ontzettend leuk. Tal van vriendschappen zijn door het lidmaatschap ontstaan!

Sing! Theatershow Medisch centrum spoedgeval

Projecten

SevenFifteen is de afgelopen jaren meerdere malen gevraagd om mee te werken aan projecten. Denk aan ‘Chess’ (2014) en ‘West Side Story’ (2016), ‘Les Miserables’ (2018) en ‘Roméo et Juliette’ (2022) o.l.v. Trix Reintjens, die deze projecten mogelijk kon maken door haar ‘Stichting De Jeugd heeft de toekomst’. Daarnaast heeft SevenFifteen in het najaar 2016 het WOK Muziektheater ondersteund met de opera ‘Treemonisha’.

Repetities

We repeteren elke maandagavond van 20:00 tot 21:15 in het Gemeenschapshuis Groenewoud, Kesselstraat 28 te Weert. Iedereen is welkom om een keer te komen kijken!

Onze geschiedenis

De geschiedenis van SevenFifteen gaat al meer dan 20 jaar terug. Dirigente Rita Scheffers uit Weert richtte in die tijd een kinderkoor en een tienerkoor op in de (toenmalige) kerkparochie De Goede Herder in de wijk Groenewoud in Weert. Het doel was om kerkdiensten op te luisteren en om met groepen jongeren bezig te zijn met koormuziek. Het was een tijd waarin in Weert veel van zulke koren ontstonden. De koren werden echter steeds groter en er kwamen steeds meer stemmen van buiten de wijk bij de koren.

Tegen het einde van de jaren ’90 werd besloten om een nieuwe structuur op te zetten. De oudere leden van het kinderkoor Groenewoud en de leden van het tienerkoor gingen op in een nieuw koor: jongerenkoor Equal Voices.

In 2008 echter bestond Equal Voices weer uit zoveel leden, uiteenlopend van 13 tot 25 jaar, dat is besloten de groep te splitsen. Zo ontstond de jongere groep (13 tot 18 jaar) en de oudere groep (18 jaar en ouder). Omdat deze oudere groep ook meer zelfstandig ging werken, zingt zij sinds 2012 onder de naam SevenFifteen.

Vanaf dat moment is SevenFifteen een koor zoals het nu is. Het koor heeft zich duidelijk gericht op de profane (niet-kerkelijke) muziek. Met veel eigen invloed van de leden en leuke originele projecten en optredens. SevenFifteen neemt zo nu en dan ook deel aan wedstrijden.

Sing! Theatershow

Projecten

SevenFifteen neemt deel aan allerlei projecten. Sommige organiseren we zelf, maar ook worden we regelmatig gevraagd mee te doen aan optreden van andere koren en muziekverenigingen. Hieronder staat een overzicht van projecten waar we extra trots op zijn!